lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi koti♥


Sisarukset olivat viimein päässeet muuttamaan heidän uuteen kotiinsa. Talleja oli kaksi, toisessa 10 karsinaa, ja pienemmässä 6. Kolme isoa tarhaa ja valaistu hiekkakenttä kruunasivat kokonaisuuden. Isossa tallissa oli tarkoitus pitää niitä "isoja" hevosia. Elsa oli halunnut jo pitkään perustaa oman pienen ratsastuskoulun, ja pienempi talli mahdollisti nyt tuon haaveen toteuttamisen.

Elsa oli saanut hankittua neljä ratsastuskouluun sopivaa tuntiponia. Kaksi shetlanninponia, risteytysponin ja connemaran. Muutama isompi poni oli vielä hakusessa, jotta isommillekin ratsastajille saisi järjestettyä tunteja.

Higfield Apollo   "Aapo"


Conzales Amigo   "Amigo"

oik. kuvassa. Shadow Zorrina   "Sigge"


Pikkutalli jouluisissa tunnelmissa :D




Iso talli:



Elsa päästi ponit kentälle, jonka hiekkapohja oli hautautunut lumeen. Kentän päädyssä oli iso kasa heiniä, ja saavillinen vettä. Ponit tutustuivat toisiinsa ilman sen suurempia kahakoita, ja pian ne jo mutustivat heiniä kylki kyljessä. Sonja saapui tallille vasta seuraavana päivänä, joten sitä ei näissä kuvissa nähdä.







Sisaruksetkin innostuivat tekemään lumiukkoja pikkutallin eteen. He odottelivat Emmi nimistä nuorta naista, joka oli vuokrannut hevoselleen sisarsten tallista karsinapaikan. Lisäksi hänen oli tarkoitus tehdä karsinapaikan vastineeksi töitä ratsastuskoulun puolella.


Illan hämärtyessä Emmi ja hänen tanskalainen puoliverisensä asteli ponitallin ovista sisään. "Huhuu! Onko täällä ketään?" Emmi huuteli. Hän ei kuullut mitään muuta kuin ponien hiljaista iltaheinien rouskutusta. Aapo nosti pienen päänsä karsinan oven yli ja pärskähti äänekkäästi.
 Hetken kuluttua tallin ovi avautui ja kylmä viima pääsi sisään.
"Kamalan kylmä tuolla pihalla on!" Elsa tuskasteli. "Pääsitte perille, mahtavaa! Vie tamma tuonne viimeiseen karsinaan oikealta, ja tule sitten satulahuoneeseen." Hän sanoi.

Elsa valmisteli satulahuoneessa ponien aamuruokia. Emmi asteli sisään. "Voi kun täällä tallissa on jouluista!" Hän ihasteli.
"Kiitos, rakastan joulukoristeita ja haluan tuoda joulufiiliksen myös talleihin!" Elsa vastasi.
Emmi ja Elsa rupattelivat pitkän aikaa satulahuoneessa. Elsa halusi kuulla kaiken Emmin tammasta, Tessasta. Vastavuoroisesti Elsa puhua pajatti hänen ja Lunan hevosista ja ratsastuskoulusta.
"Oi kun kello on paljon! Sovin Lunan kanssa että teemme aamutallin, ja herätys on kuudelta. Näytän sinulle huoneesi, niin voit purkaa tavarasi ja käydä nukkuman." Elsa sanoi.


Ultime Lavandiere   "Tessa"



Aamulla Emmi heräsi väsyneenä kuuden jälkeen. Elsa oli laittamassa keittiössä jo heille aamupalaa.
"Kas, huomenta! Laitoin jo meille aamupalaa, käyhän jo pöytään!" Elsa sanoi.



Seitsemän aikaan  Emmi ja Elsa lähtivät isolle tallille. Elsa vei jokaiseen karsinaan heinäpaalit, ja Emmi levitti ne. Hevoset vielä torkkuivat naisten hääriessä tallissa. Seuraavana he jakoivat kaurat ja muut väkirehut. Sitten matka jatkui pikkutalliin.



 Sama rytmi jatkui taas. Elsa vei heinäpaalit karsinoihin ja jakoi kaurat, Emmi levitti heinät. Sitten ison tallin asukkaat vietiin tarhoihin. Emmillä kesti hetki opetella kaikkien hevosten nimet, mutta onneksi karsinoissa oli nimikyltit.
"Vie sinä Rose, Eccer ja Paloma keskimmäiseen tarhaan, niin minä hoidan loput hevoset." Elsa ohjeisti.
"Viedään seuraavana Panthera ja Tessa samaan tarhaan Euforian ja Salsan kanssa. Sitten päästetään ponit kentälle." Hän sanoi.
                                          
Tessa sopeutui muiden tammojen kanssa samaan tarhaan loistavasti!   

"Iltapäivällä saapuu kaksi ensimmäistä oppilasta tunnille. Saat auttaa minua varustamaan ponit kuntoon!" Elsa sanoi.
"Nyt kuitenkin lähdetään hakemaan uusi tuntiponi Sonja kotiin!" hän riemuitsi.
__________________________________________
Nyt on kyllä blogger kussut ja pahasti... Olen tämän samaisen postauksen jo neljä kertaa kirjoittanut uudestaan ja uudestaan. Aina se mukamas "tallentaa" tämän ja sitten ei suostu enää julkaisemaan. Kun tämän sitten avaa uudestaan, näkyy vain joku vammainen raakile koko moskasta.  Jos tämä pirulainen taas hävittää koko postauksen, en jaksa enää kirjoittaa yhtään enempää...

1 kommentti:

  1. Moimoi taas kiusaan :-)
    Ihana kirjoitus ja hieno talli!

    Muista, että joskus aikaisemminkin kysyin, mutta mikä se modi oli / ladatta juttu, että hepoille sai monta varustetta kerralla.

    Vastaathan tänne: http://gothamstable.suntuubi.com

    VastaaPoista